[...] jak powiedział ktoś mądry: 'To, co jest pożywieniem dla kogoś, może być trucizną dla kogoś innego'. Obecnie wszędzie polecany model jedzenia gdzie królują potrawy oparte o węglowodany niestety nie jest uniwersalny, ani optymalny dla wszystkich. Cykl artykułów dotyczących diet niskowęglowodanowych dedykuję właśnie osobom, które doświadczają [...]
[...] of Science’s National Research Council’s book, „Dieta, Odżywianie i Nowotwory," wszystko co przegrzane szybko generuje mutageny i karcinogeny w pożywieniu. Jedząc przegrzane węglowodany, białka i tłuszcze dostarczamy licznych mutagennych (karcinogennych) produktów powstałych w wyniku przegrzania. Z reguły witaminy są szybko niszczone przez tego [...]
Witam na początku wielkie dzięki i szacunek za przeczytanie mojego postu do końca jeżeli wytrwasz... Nie wiem czy dobry dział wybrałem proszę o nie usuwanie bo naprawdę sporo czasu mnie to kosztowało. Zącząłem 20.11.2015 (tak mam w dzienniku treningowym wszystkie treningi zapisuje jbc) nie jestem całkiem zielony w temacie kiedyś już próbowałem [...]
[...] naszego ciała powstają z trzech podstawowych grup substancji chemicznych: białek, tłuszczów i węglowodanów (cukrów). Białka to przede wszystkim źródło budulca, tłuszcze i węglowodany to główne zasoby energetyczne. Wiele osiągnięć biochemii można w sposób prosty zastosować w praktyce medycznej czy dietetyce. Jeżeli na przykład w organizmie [...]
[...] jest niezbedna do własciwego funkcjonowania. Odpowiednia podaż białek,eglowodanów i zdrowych tluszczów jest konieczna.Białka zwiększająa odporność i budują masę mięsniową,węglowodany uzupełniają zapasy glikogenu i wspomagają regeneracje,a tłuszcze działają anabolicznie oraz wchodzą w skład kazdej komórki organizmu.Najważniejsze z nich to kwasy [...]
[...] Izolat białka serwatkowego jest to produkt białkowy pozyskiwany z mleka, który charakteryzuje się znacznym oczyszczeniem surowca od pozostałych komponentów takich jak węglowodany (cukier laktoza) oraz tłuszcze. Podczas jego produkcji dąży się do uzyskania jak najlepszej jakości produktu, który charakteryzował będzie się delikatnym smakiem, [...]
Witam wszystkich serdecznie w moim właśnie zaczętym teście. Już na wstępie bardzo serdecznie proszę o NIE WPISYWANIE SIĘ do czasu kiedy napisze, ze skonczylem wszystko wklejac. Z gory bardzo dziekuje. Poniżej zamieszczam testowany towar, dane o mnie, diete, trening, etc. Ze swojej strony będę się staral prowadzic test jaknajbardziej sumiennie a [...]
[...] William Coda Martin sklasyfikował cukier rafinowany jako truciznę, ponieważ jest on pozbawiony witamin i substancji mineralnych. "To" co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Cukier rafinowany jest szkodliwy, ponieważ dostarcza tylko to, co żywieniowcy określają jako "puste" lub "gołe" kalorie. Brak w nim naturalnych substancji [...]
Czesc, Od około roku eksperymentuje amatorsko z cwiczeniami w domowych warunkach, zasiegajac co jakis czas lekturki na sfd, korzystajac z ksiazki „Trening w domowych warunkach" itp. Na silownie nie mam wystarczajaco duzo czasu (dojazd na i z silowni zajalby mi tyle czasu co caly trening w domu). Pisze tego posta w dwoch celach: pierwszy to [...]
[...] na zwiększenie wytrzymałości, Ener9y nie zawiera cukru, a więc nie powoduje negatywnych skutków ubocznych spożywania cukru. Zamiast cukru Ener9y zawiera dwa unikalne węglowodany, które działają do 10x szybciej i dłużej niż zwykle węglowodanów. Dodatkowe składniki w postaci unikalnych i opatentowanych minerałów i ekstraktów ziołowych [...]
[...] cóż oba rozwiązania nie są i nie będą optymalne dla naszych wyników sportowych Ile potrzebujemy węglowodanów w diecie ? Czy na CKD musimy jeść 30g ww strawionych? Czy węglowodany są zbędne w diecie ? Postanowiłem odpowiedzieć na te pytania Typowe diety kulturystyczne masowe zawierają około 60% ww ,diety typu zone zawierają około [...]
[...] z odżywek"- nawet słowem nie wspominający o diecie (z prostych pobudek => większy zakup = większy zysk; a kogo obchodzi, że to samo można osiągnąć stosując tylko białko i węglowodany). Zamiast używania pojęcia "odżywki na masę" można co najwyżej mówić o celu masowym danego zawodnika (zwiększenie wagi mięśni, przy minimalnym wzroście tłuszczu). [...]
[...] całkowicie fast foody, drugiego ograniczamy słodzenie napojów cukrem, i tak dalej po kolei wszystkie nasze nie zdrowe słabości. Pieczywo białe oraz inne przetworzone wysoko węglowodany wyrzucamy, zastępując je kaszą, ryżem brązowym, ziemniakami, płatkami owsianymi. Im wyższe przetworzenie produktu węglowodanowego tym wyższe jego IG. Indeks [...]
[...] 8.Od razu po silowni mogl bym raz po raz wypic od razu odzywke bialkowa + banan a po 30-45 min zjesc normalnie posiłek potreningowy? 9.Wiem ze tylko w posiłkach powinny być węglowodany proste, czyli jakie? 10.Wiadomo nie zawsze można zjesc taki i taki posiłek jaki jest w diece no to się kłaniają gainery, lecz czytałem gdzies ze zawieraja duzo [...]
Osiem zasad dotyczących węglowodanów. ZASADA 1 Węglowodany które się wolno trawią są naturalne. Wszystkie wolno trawiące się węglowodany, takie jak słodkie ziemniaki, dziki ryż, fasola i owoce, pochodzą od matki natury. Nie są w żaden sposób przetworzone. Naturalne węglowodany mają mnóstwo substancji odżywczych i błonnika. Powodują stosunkowo [...]
CREATESTON CREATESTON „Rzeźbiarz męskich ciał" Co można uzyskać w zaledwie 6 tygodni po zastosowaniu Createstonu ? 4-6 kg absolutnie beztłuszczowej masy mięśniowej 30-35 % wzrostu siły i wytrzymałości mięśniowej podczas treningu 1-2 kg ubytku tkanki tłuszczowej Gwarantowana skuteczność w rozwoju siły i beztłuszczowej masy mięśniowejCreateston [...]
[...] mnie ok. przy ruchu jw - czy będę spalać tłuszcz? 3. czy warzywa korzeniowe (z których zimą robię surówki i zupy na wodzie) na pewno mogą być niewliczone w bilans? 4. czy węglowodany w formie pełnoziarnistych wypieków słodzone syropem z agawy i suszonymi owocami, z gorzkim kakao mogą być wg Was uwzględnione w diecie redukcyjnej? Bo uwielbiam [...]
[...] komórek. I jeżeli w naszej diecie zabraknie jakiegoś kluczowego składnika, bądź będzie go w nadmiarze prędzej czy później zaczną się problemy. Przykładowo jeśli tłuszcze i węglowodany mają wyraźną przewagę w jadłospisie to w późniejszym okresie życia grożą nam nadwaga, zaburzenia krążenia, nadciśnienie i prawdopodobnie choroba wieńcowa. A to [...]
Witam :) Zakładam blog tutaj z 2 powodów: chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu opisane dla siebie, oraz chciałbym, żebyście tutaj zaglądali, oceniali, krytykowali, motywowali, doradzali, zmieniali etc. Więc: Imię: Maciek Wiek: 16 lat Wzrost: 175 cm Waga: 55 kg Budowa: Ektomorfik Staż w życiu: 5-6 miesięcy splitu w 2006 roku Wymiary [...]
[...] Białko 15%% 280.66kcal = 70.17gram Tluszcz 30% 561.33kcal = 62.37gram Układając dietę będę się zatem kierowała następującymi wytycznymi: 1875 kcal / 150 g białko / 150 g węglowodany / 75 g tłuszcz 13-24 marca – okres przygotowawczy (nabieram wszelkie potrzebne nawyki, żadnych słodyczy, postaram się też na rowerku pojeździć jak się wykuruję, [...]